06 декември 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Филиалът на Русенския университет в Разград представя свои разработки на Панаира на киселото мляко

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 юли 2016 в 12:00 21270
Снимка: РУ "Ангел Кънчев"

Функционално кисело мляко "Академично" представя Филиалът на Русенския университет "Ангел Кънчев" в Разград на Панаира на киселото мляко в града. Студенти и преподаватели работят по съставките му от 2009 година и създават комбинации, които го правят едновременно вкусно и здравословно.

Специално за тазгодишното издание на Панаира са подготвени около 600 кофички с кисело мляко, каза директорът на Филиала на Русенския университет в Разград доц. Станка Дамянова. Те са създадени в Учебно-изследователската лаборатория по Технология на млякото и млечните продукти, като активно участие при приготвянето на продуктите са взели студенти първокурсници.

В състава на функционалното кисело мляко са включени изцяло натурални продукти - краве мляко, млечнокисела закваска, пчелен мед, сусам, лен, овесени ядки. Продуктът е уникално съчетание на полезни за здравето натурални добавки и млечнокисели бактерии.

Добавките стимулират развитието и жизнеспособността на млечнокиселите бактерии и допринасят за запазване на по-високото им количество в готовия продукт, а благодарение на тях киселото мляко е с по-високо съдържание на аминокиселини, витамини и минерални вещества.

Филиалът на Русенския университет в град Разград обучава специалисти за нуждите на химическата, силикатната, парфюмерийно-козметичнатата, фармацевтичната, хранително-вкусовата и биотехнологич­ната промишленост. Тази година се осъществява прием в три специалности - Химични технологии, Биотехнологии и Технология на храните.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Какво е социална екология?
03 декември 2021 в 12:45
Какво е социална екология?
Какво е социална екология?
03 декември 2021 в 12:45
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.