21 май 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Food Evolution утолява глада за наука в София

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 09 октомври 2018 в 12:51 14740

На 9 октомври на събитието „Ratio представя: Food Evolution” специалисти ще говорят за влиянието на храната върху телата ни. Темата ще продължи с прожекцията на документалния филм Food Evolution.

Филмът е добре приет както от научните среди, така и от широката публика, тъй като успява да разруши митове за храната и генно-модифицираните продукти със силата на научната аргументация.

Малко хора знаят, че човек може да бъде с наднормено тегло, но едновременно с това да страда от недохранване. Това е възможно при прием на храни с високо съдържание на калории, но бедни на витамини и минерали. 

Темата за храната е обширна, но и прелива от неверни слухове и заблуди. На 9 октомври в събитието Ratio представа: Food Evolution на фокус ще са въпроси, свързани с качеството на храната, която ядем, влиянието ѝ върху човешкия организъм, генно-модифицираните продукти и възможностите за осигуряване на хранителни ресурси за нарастващото население на Земята. Специалисти ще се качат на сцената на клуб „Карусел“, за да отворят дискусията, а темата ще продължи с прожекцията на документалния филм Food Evolution.

Филмът, режисиран от Скот Хамилтън Кенеди, изследва противоречията около генно-модифицираните храни на фона на поляризирания и емоционален дебат по темата. Лентата ни води от насажденията на папая в Хавай през банановите ферми в Уганда до царевичните полета в Айова, за да ни покаже гледни точки и научни факти по една от най-горещите теми на нашето време. Зрителят може да види интервюта с фермери, които са спечелили от генно-модифицираните продукти.

Филмът заема про-научна позиция, акцентирайки върху положителната роля на проучвания, факти и доказателства при взимането на решения относно това, което отглеждаме и ядем. Засегнати са и теми като безопасност на храните, науката зад производството на храни, използването на пестициди, устойчивост на околната среда и други.

Food Evolution е добре приет както от научните среди, така и от широката публика, тъй като успява да разруши митове за храната със силата на научната аргументация. Това ще се опитат да направят лекторите по време на дискусията преди прожекцията. Участници в дискусията ще бъдат д-р Никола Кереков, биолог и имунолог, Никола Томов, съосновател на обществото за научно-обоснован фитнес aesthetic by science, и Кирил Русев, журналист.

Food Evolution ще се проведе на 9 октомври от 20:00 часа в клуб „Карусел“.

Събитието се организира от организацията за популярна наука Ratio.

Билетите са в продажба, а местата са ограничени.

Можете да научите повече за пълната програма на сайта на Ratiо: http://ratio.bg/food-evolution/

Етикети:Food EvolutionRatio

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.