Франция ще плаща по 10 000 € за преход към електромобил

Наука ОFFNews Последна промяна на 19 януари 2016 в 15:45 6331 1

Във Франция правителството реши да използва всички начини, за обновяване на автопарка като значително увеличи дела на електромобилите и хибриди. Сега нова инициатива предвижда финансова помощ на собствениците на автомобили на възраст 13 години или повече за закупуване на електрически или хибриди.

Инициативата идва от Министерството на екологията, устойчивото развитие и енергетиката и е в рамките на наскоро приетия Закон за енергийния преход за зелен растеж (transition énergétique pour la croissance verte).

Старите автомобили са източник на значително количество вредни емисии в атмосферата. Техният принос за замърсяването на атмосферата е много по-висок от дела на новите автомобили, чиито двигатели са произведени със съвременни характеристики.

Ако собственикът на стар автомобил желае да замени колата си за нова, ще получи обезщетение в размер до € 10 000, ако има намерение да купи електрически автомобил и около € 6,500, ако има намерение да купи хибрид.

Предвижда се компенсация и за тези шофьори, които не са готови да се откажат от автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Ако собственикът на стара кола закупи нова, съответстваща на стандарта Euro 6 и ще получи 500 евро.

Замърсяването на въздуха във Франция, особено в големите градове, е наистина голям проблем. Нещата са отишли ​​толкова далеч, че в някои региони властите плащат на гражданите, които се движат с велосипеди.

Ако настоящата кампания бъде успешна, вероятно е правителството да разшири инициативата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2016 в 00:34

Кде да се записваме за електромобили? Аз си давам веднага 19 годишното камионче.....срещу 20к евра...:):)