Геолози откриха най-голямото нефтено находище в САЩ

Наука ОFFNews Последна промяна на 17 ноември 2016 в 10:01 8356 0

Геоложката служба на САЩ (USGS) откри в американския щат Тексас най-голямото нефтеногазово находище за цялата история на Съединените щати, съобщи официалния сайт на USGS.

Нефтеногазовото находище се намира в шистовата формация Wolfcamp в басейн от периода Перм. Според геолозите количеството нефт, който може да бъде извлечен е 20 милиарда барела, природен газ - 16 трилиона кубически метра,  газ кондензат - 1.6 милиарда барела.

Според учени от геоложката служба, това находище е най-голямото нефтено поле в цялата история на Съединените щати.

"Фактът, че това е най-голямата оценка на непрекъснат поток нефт, която някога сме правили, идва да покаже, че дори и в области, които са произведени милиарди барела петрол, все още има потенциал да се намерят още милиарди повече", отбелязва Уолтър Гайдроз (Walter Guidroz), координатор за програмата на USGS за енергийни ресурси. "Промените в технологиите и индустриалната практика могат да имат значително влияние върху преценката какви ресурси са технически извлекаеми и именно затова ние продължаваме да извършваме оценка на ресурсите на територията на Съединените щати и по света."

Новата оценка на шистите Wolfcamp може да бъде намерена онлайн тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !