Google Street View пуска функция за търсене на чудовището от Лох Нес (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 21 април 2015 в 14:22 4746 0

В чест на 81-годишнината от публикуването на емблематичната снимка на чудовището от Лох Нес Google Street View прави възможно всеки, ако желае да търси Неси. 

Сега, когато потребителите искат да видят панорама на района на езерото Лох Нес, вместо традиционното жълто човече, с който може да въведете режим на преглед, се използва зеленото чудовище. При това, потребителите ще имат възможност да се възползват от функцията приближение на снимки, направени около езерото.

За да създадат карта на езерото Лох Нес, изследователят Едриън Шайн (Adrian Shine), заедно с екип от специалисти на Google Street View и Catlin Seaview Survey няколко дни са правили снимки на повърхността и под водата на езерото.

Според легендата, огромно същество, наподобяващо гущер живее в Лох Нес още от древни времена. 

Едно от най-известните доказателства за съществуването на чудовището от Лох Нес се смята снимка на д-р Робърт Уилсън, публикувана в Daily Mail през 1934г., точно преди 81 години.

През 1994 г. е установено, че това изображение е фалшиво, направено от Уилсън и трима съучастници. Двама от съучастниците на Уилсън доброволно са признали за престъплението си, като първото признание през 1975 г. остава незабелязано от обществеността, тъй като вярата в честността на д-р Уилсън била непоклатима - той дълго време е твърдял, че не вярва в чудовището и е снимал просто обект, който се движи в езерото.

В шеговит опит да обясни как е била създадена снимката, Doodle показва извънземни, които задвижват машина, която наподобява Неси.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !