Google ще накара книгите да оживеят

Наука OFFNews Последна промяна на 09 март 2016 в 10:58 3401 0

Google разработва технология, която ще добави специални ефекти към книгите, съобщава siliconbeat.

Компанията е подала патенти за "интерактивна книга" и "устройство за разказване на истории". Според документацията към заявката за патентоване, това ще осигури "ефекти за подобряване на историята".

За разлика от други подобни, вече съществуващи устройства обаче потенциалното изобретение на Google няма да използва допълнителни екрани и говорители, а ще създава холограмни образи директно върху страниците на книгата. Предвидено е и пресъздаването на специфични звуци.

Главната роля ще е поверена на устройство, подобно на малък хамбургер, което ще се поставя между страниците. От там то ще може да добавя картина и звук към текста, който четем.

Кога да покаже определена холограма устройството ще разбира по два алтернативни начина. Единият е чрез докосване - когато четем ще трябва или да си движим пръста по редовете, или да "пипнем" определена дума. Другият (и по-лесен) начин е гласова активация - например, когато четем нещо на детето си и кажем "тогава се появил драконът", устройството ще показва именно изреченото.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !