Хакер пренасочи обажданията към директора на националното разузнаване на САЩ

Наука OFFNews Последна промяна на 13 януари 2016 в 15:05 10032 0

Джон Бренън (отляво) и Джеймс Клапър (отдясно) станаха жертва на тийнейджър с псевдоним "Cracka"

Тийнейджър е компрометирал домашния телефон на директора на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър и е пренасочил входящите обаждания, съобщава New York Times.

Псевдонимът на хакера е "Cracka" и той е част от хакерската група "Crackas with Attitude". Тийнейджърът е поел контрола над домашния телефон на Клапър чрез компрометиране на услугата Verizon FiOS и е пренасочил всички входящи обаждания към движението "Свободна Палестина" (Free Palestine Movement).

Така в понеделник следобед поне пет човека, очаквали да чуят гласа на директора на разузнаването, се обадили на съоснователя на активистката група Пол Ларуди (Paul Larudee).

Ларуди обаче не бил изненадан от внезапно нарасналия брой грешни позвънявания, тъй като "Cracka" го предупредил за шегата, която предстои. "Аз го направих и то идва към теб, но ти можеш да си продължиш по старо му и да отговаряш както обикновено, все едно не си изненадан", казал хакерът на Пол.

"Cracka" преди месеци компрометира и електронната поща на директора на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън (John Brennan). През октомври миналата година самият Бренън съобщи, че някой е проникнал в имейл-а му и е публикувал лични данни, включително всичките му контакти и ЕГН-то на жена му.

Тогава хакерът успя чрез измама да измъкне от служител на Verizon какъв е адресът на електронната поща на Бренън и нулира паролата му, за да влезе в нея.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !