Харисън Форд: Епилепсията е опустошително заболяване

Форд разкри, че дъщеря му Джорджия Форд има епилепсия

Катя Димитрова Последна промяна на 02 юни 2016 в 09:27 5349 0

Кредит www.biography.com

Харисън Форд се присъедини към застъпниците на епилепсията по време на събитие на NYU, за да подчертае ефектите от болестта върху мозъка. Холивудският актьор разкри, че дъщеря му, 26-годишната Джорджия Форд, има епилепсия.

Легендата на екрана присъства на тържеството на NYU Langone Medical Center’s Find a Cure for Epilepsy and Seizures (FACES), заедно с Джорджия.

„Възхищавам се на много неща в нея. Възхищавам се от постоянството й, от таланта й, от силата й. Тя е моят герой. Аз я обичам“, коментира актьорът. И продължи: Когато имате любим човек, който страда от това заболяване, това може да бъде опустошително. Знаете как болестта се отразява живота им, на бъдещето им, на техните възможности и искате отчаяно да намерите начин, за да могат те да живеят нормален живот.

Харисън държа и прочувствена реч по време на събитието за набиране на средства, на което той разказа за пътя към диагностицирането на Джорджия. Тя получила първия си пристъп като дете, но тогава й бил предписан само медикамент за остра мигрена.

„Няколко години по-късно тя имаше друг сериозен пристъп, този път на плажа в Малибу, където за щастие я намери режисьор от Холивуд. Казах си, че това е Лос Анджелис, ние имаме някои от най-добрите лекари в света, те трябва да знаят какво се е случило с нея. Но не беше диагностицирана с епилепсия.“

Не е диагностицирана, докато не получава още един епизодичен пристъп, вече като студентка в Лондон, където семейството й най-накрая получава диагноза от лекар от Нюйоркския университет.

„Д-р Орин Девински, който е един скъп приятел, даде диагноза: епилепсия“, каза Харисън с насълзени очи. „Той предписа правилните медикаменти и терапия; тя не е имала пристъпи от осем години“.

Актьорът от „Междузвездни войни“ е говорил за епилепсията и в миналото. На премиерата през 2010г в Ню Йорк на филма си „Morning Glory“ той каза: „Има случай на епилепсия в семейството ми и аз съм наясно колко опустошително може да бъде това. Тя не само се отразява на лицето, което страда от епилепсия, но се отразява на цялото му семейство. Наистина е важно да се говори за това“, каза той.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !