03 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Хокинг с идея за създаване на световно правителство

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 09 март 2017 в 16:13 105555

Известният британски физик Стивън Хокинг заяви в интервю за The Times, че подкрепя идеята за създаване на световно правителство.

Според учения, сега светът е под заплаха от унищожение от биологична или ядрена война. Това ще бъде резултат от присъщата за човека агресия, която е заложена у нас от еволюцията.

"Ние трябва да контролираме този наследен инстинкт с помощта на логиката и здравия разум", заявява Хокинг. Той отбелязва, че това може да осигури "някаква форма на световно правителство", което не изключва възникването на други проблеми, включително и диктатури.

Хокинг многократно е правил важни изявления за бъдещето на човечеството. Например, преди време обяви началото на "най-опасния път на планетата", имаше и призив да избягаме от Земята и да не обръщаме внимание на извънземните.


al-ien4
Рейтинг : 12247
10.03 2017 в 00:23 5
+ 1
- 0
... кашлицата.
Бъдещето, което чертае Хокинг не е нова идея, но в никакъв случай не е лош избор. Поне може да се предвидят последствията.
al-ien4
Рейтинг : 12247
10.03 2017 в 00:20 4
+ 1
- 0
Инстинктът е възникнал за да се пазим от пропълзялата змия върху дървото на което сме прекарали много години, преди много години. Той отдавна е доказал изпипаната си технология да причинява смърт, чрез праволинейно действие, т.е. точно определено последствие, което е предсказуемо щом бъде наблюдавано повече от веднъж. Като разумни същества сме развали неокортекса в нашия мозък, който е далеч по-сложен от всичко живота наоколо, а той е наврял продълговатия си събрат до гръбначната система, където в бъдеще ще се намират всички инстинкти като омразата, нетолерантносттахи т.н изкривени разбирания за участие в племето ще могат да се изолират и лекуват така както и
+ 0
- 0
Това е извечният избор - свободна воля или сигурност.
+ 6
- 1
Искам да напомня на този инак доста умен мъж че всъщност ИМА световно правителство. Нарича се ООН. То има всички наблюдавани досега недостатъци и слабости на националните правителства, включително поддатливостта на диктатура.

Колкото до войните - инстинкта го контролираме прилично добре. Лошото е че здравият разум и логиката водят много хора (и общества) до същото място. Той и инстинктът не случайно е възникнал.

Така че докато не чуем нещо от ранга на ентропията на черните дупки по въпроса за геополитиката, ще караме както си знаем. Призиви за мир от репертоара на асамблея "знаме на мира" сме слушали и по-рано.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.