Илън Мъск е готов за провала на старта на Falcon Heavy

НаукаOFFNews Последна промяна на 20 юли 2017 в 13:16 3724 0

Основателят на SpaceX Илън Мъск заяви, че първият старт на свръхтежката ракета Falcon Heavy по всяка вероятност може да се провали. Той направи това изявление по време на реч пред конференция на НАСА за перспективни изследвания на борда на МКС, съобщи Space News.

"Има много неща, които може да се объркат. Има много рискове, свързани с Falcon Heavy. Съществува наистина голяма вероятност ракетата да не излезе в орбита" - заяви Мъск. Той също така подчерта, че изстрелването на ракетата ще бъде възможно само тогава, когато се координира работата на всичките 27 двигатели.

Мъск отбеляза също така, че SpaceX се отказва от използването за кацане на двигателите SuperDraco в разработвания от компанията пилотиран космически кораб Dragon 2. Агрегатите се планира да се използват само в случай на аварийно спиране. Отказът от кацане с помощта на SuperDraco на Dragon 2 Мъск обоснова със сложността на процеса на сертифициране, който трябва да премине един пилотиран космически кораб, създаден за полети до МКС по поръчка  на НАСА. Dragon 2 се предвижда да каца с помощта на парашут.

Той подчерта, че кацането на космически кораб Red Dragon на Червената планета ще бъде променено.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !