Имплант позволява на мъжете да изключват репродуктивността си (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 09 януари 2016 в 12:30 8914 0

Немски дърводелец е получил патент и вече е представил работещ прототип на имплант, който дава възможност за контрацепция при мъжете, съобщава iflscience.

Клемънс Бимек (Clemens Bimek) прекарва изминалите 20 години в разработка на своята идея за мъжки контрацептив, който да представлява копче, разположено в тестисите. Идеята е това копче да контролира потока сперматозоиди, които преминават през уретрата. Създаделят на новия продукт сега очаква началото на клиничните тестове.

Имплантът е направен от материала PEEK-OPTIMA, който представлява полимер, широко използван при производството на импланти.

Продуктът, наречен "Bimek SLV", се поставя в семеотводния канал чрез операция, която трае около половин час. След поставянето му копчето може да бъде почувствано през кожата на скротума и с пръст да бъде натиснато така, че спермата или да преминава или да не преминава през семеотводния канал.

Когато имплантът е в отворено състояние, спермата може да преминава през семепровода - част от мъжката полова система, която служи за пренасяне на сперматозоидите от надсеменника до мъжката уретра и така да излиза от пениса през уретрата. Когато копчето е натиснато за затворено състояние, спермата е блокирана да премине и по този начин се премахва възможността от забременяване след сексуалния акт.

Според сайта на производителя, "Bimek SLV" е предпочитан пред други средства за контрацепция, като вазектомия, поставяне на презерватив или хапчета против забременяване, тъй като имплантът предлага решения за много от недостатъците на последноизброените. Например, той осигурява по-голяма свобода от вазектомията, тъй като позволява на хората да избират дали да имат възможността да забременят партньора си, вместо да ги прави импотентни перманентно. Също така, за разлика от презервативите или хапчетата, имплантът не може да бъде забравен, тъй като той постоянно се намира в тялото.

Някои експерти обаче изказват опасения относно потенциалната употреба на новия контрацептив. Волфганг Бъман (Wolfgang Buhmann), говорител на Професионалната асоциация на немските уролози, обяснява пред The Telegraph, че "клапанът може да предизвика шок, когато манипулира семепровода", което може да доведе до това семепроводът да блокира потока сперма, дори когато имплантът е отворен.

Bimek SLV - The New Contraception for Men from Bimek SLV on Vimeo.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !