Изложбата „Човешкото тяло - науката в нас“ удължава престоя си до 30 юни

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 май 2018 в 13:14 3991 0

Изложбата „Човешкото тяло - науката в нас“ ще остане в столицата ни до 30-ти юни, вместо до първоначално планирания край на месец май, поради високия интерес към експозицията, особено от страна на училища.

До момента хиляди посетители са разгледали изложбата, като най-голям интерес проявяват млади хора, ученици и деца на възраст между 6 и 12 години, заедно с техните родители. Образователната експозиция гостува в мол "България" от средата на месец април и представя над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, включително и 8 цялостно запазени човешки тела.

„Човешкото тяло - науката в нас“ е в София вече месец, като последните 10 дни посетителите имат възможност да видят на живо не само оригиналните експонати в изложбата, но и 60 чисто нови светлинни информационни табла, които представят подробни схеми и визуализации на системи и процеси в човешкото тяло, а също и скици от знаменития италиански художник и изобретател Леонардо да Винчи. Да Винчи е един от първите изследователи на човешката анатомия, извършил и документирал в детайли дисекция на човешко тяло.

„Човешкото тяло – науката в нас“ е отворена за посетители всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. Билети се продават на място в мол "България" и са на цени 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, като се предвиждат и отстъпки за групови посещения.

Билети могат да бъдат закупени и предварително от мрежите на eventim.bg и bilet.bg.



Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !