Как космическите двигатели ще ни помогат да преодолеем границата между човешкото любопитство и безкрайната Вселена?

На 15 октомври пред публиката на Ratio Стоил Иванов ще разкаже какво е необходимо на вселенския изследовател, за да покори Космоса

Ratio Последна промяна на 15 октомври 2019 в 11:30 4611 0

Първият изкуствен спътник излиза в орбита още през 1957 г., но въпреки натрупания опит, човечеството все още не е успяло да покори Космоса. Разковничето по пътя към тази цел са всъщност космическите двигатели.

Събитието “Ratio представя: Космически двигатели” цели да отговори на важните въпроси относно придвижването в Космоса - като как рабоят ракетните двигатели и на колко време път от Земята е най-близката звезда, Проксима Кентавър. За устройството на ракетните и плазмените двигатели, за последните новини от технологичния спектър и за концептуалните двигатели на бъдещето ще говори Стоил Иванов.

Инженер-физик Стоил Иванов притежава бакалавърска степен по инженерна физика към СУ “Свети Климент Охридски”, а през 2017 се дипломира като магистър по аерокосмическо инженерство и комуникации. Темата на неговата специализация е „Стабилизация и анализ на поведението на съзвездие от малки сателити“.

От 2018 насам Стоил Иванов е докторант в катедрата за радиофизика и електротехника към Физическия факултет на СУ. Съосновава сдружението „Инициатива САТ-1“ (sat-1.com), което си е поставило за цел да подпомага развитието на аерокосмическия сектор в България чрез разработването на проекти и разпространяването на информация сред младите учени.

Ratio представя: Космически двигатели” ще се проведе на 15.10. в City Stage (в подлеза на НДК). Входът е свободен, а вратите отварят в 19:00. Събитието е част от инициативата на Ratio “Месец на Космоса”. През октомври се организират 9 събития, които целят запознаване на обществото с постиженията на учени и инженери за опознаване и овладяване на Космоса. Повече информация на www.ratio.bg.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !