Как съвременното образование вдъхновява чрез игра

Таня Димитрова ще представи ангажиращи детското внимание практики за развитие на научно мислене на 1 октомври

Ratio Последна промяна на 30 септември 2019 в 11:45 3215 0

Училището може да е страхотно ангажиращо. В един наглед обикновен учебен час по „Човек и природа“, например, децата учат как се добиват редки метали не само от учебника си – те сами създават Cookie Mining Lab. Помощните материали за малката мина включват шоколадови бисквити, кламери и 3 лева на монети от по 2 стотинки. За да разберат как всъщност функционира храносмилателната система в човешкото тяло пък учениците използват банан, чорапогащник от ликра и оцет.

На „Ratio представя: Да отгледаш учен“ Таня Димитрова ще представи учебния процес като игра. Гостите на събитието ще разберат кои са съвременните образователни методи, как те ангажират децата с наука и ги научат на рационално, последователно мислене, базирано на научния подход. Събитието е насочено не само към педагози и родители, но и към всеки, който иска да разбере как се създава интерес към наука.

Таня Димитрова е създател и главен редактор на Science Journal for Kids. Работила е като преподавател в Остин, Тексас, след което се връща и практикува професията у нас. Била е редактор на научно-популярни издания в Калифорния. Научните ѝ степени са бакалавър по екологични науки от University of London и магистър по енергетика и ресурси от UC Berkeley.

Ratio представя: Да отгледаш учен“ ще се състои на 1 октомври 2019 г. от 19:00 в City Stage (в подлеза на НДК). Входът е свободен.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !