Как се става кралица на дансинга, обясняват британски учени (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 11 февруари 2017 в 14:04 3958 0

Изследователите откриват, че жените, които люлеят бедрата си, като Дженифър Лопес (на снимката вляво) се оценяват по-високо от тези, които се държат като Камерън Диас (на снимката вдясно).

Това е въпрос, който измъчва човечеството от векове - Как да ме забележат на дансинга? И кой друг, ако не британските учени, ще даде окончателно отговор?

И така, учени от Великобритания са установили, че танцьорките, които се определят от публиката като най-секси, полюшват повече бедрата си и движат асиметрично ръцете и бедрата си, съобщи DailyMail.

Изследването е публикувано тази седмица в Nature.

"Движенията са верни сигнали за физическите възможности на носителят им," - заяви д-р Ник Нийв (Nick Neave), ас.професор по психология от Университета Нортъмбрия и водещ автор на доклада. Според него този вид движения се възприемат като наистина женствени и говорят за здравето на танцьорката.

Психолозите от Университета Нортъмбрия провеждат пилотно проучване, чиято цел е да се идентифицират най-атрактивните танцови движения, които използват жените. За проучването са избрани 200 участници - 143 жени и 57 мъже. Като основа на научното изследване са използвани кратки клипове, дълги 15 секунди, с различни танцьорки. За да не се влияят от външния им вид, а само от движенията им, те са конвертирани с 3D технология за регистриране и запис на движенията.

В резултат са получени 39 танцуващи безлични аватари, които доброволците оценяват по скала от 7 точки.

Научен пример за "добра танцьорка" (вляво) и "лоша танцьорка" (вдясно).

Екипът от Университета Нортъмбрия открива, че има три вида движение, които са от ключово значение за високата оценка на женския танц:

  1. Най-високо са ценени въртеливите движения на бедрата;
  2. Повече асиметрични движения на бедрата също се оценяват високо;
  3. И асиметричните движения на ръцете също имат фенове.

Изследователите са установили също и най-добрите и най-лошите мъжки танцови движения.

Те открили, че най-харесвани са мъжете танцьори, които включват повече движения в горната част на тялото си.

Мъжката физическа сила може точно да се предаде в танца, така че по-силните мъже са по-добри танцьори, което би могло да им даде еволюционно предимство при половия отбор.

Научните изследвания установиха, че симетричните движения на ръцете и бедрата ви правят лош танцьор (а), а асиметричните движения на ръцете и бедрата (b) ви правят много добър танцьор.

Екипът има високи амбиции за бъдещи проучвания на движенията.

"В момента научното разбиране на движенията на човешкото тяло и как те се отнасят до неща като привлекателност, здраве, репродуктивен статус и патология са в самото си начало" - заяви д-р Нийв. "Опитваме се да развием точни методи и статистически техники"

"След това можем да прилагаме тези техники към други линии на доказателства - например: "Може ли да се открие заплаха в начина, по който някой се движи?", "Може ли да се открият психични заболявания или невродегенеративни заболявания, преди да се проявят вече известните симптоми?" и т.н. "

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !