Какво предстои да покаже Apple днес и как да гледаме

Наука OFFNews Последна промяна на 09 септември 2015 в 09:09 3013 0

Почти всеки септември през последните 10 години американският технологичен гигант Apple решава да зарадва своите фенове и тази година не е изключение.

Кога? Днес - 9 септеври (сряда) - от 20:00 ч. българско време.

Кой? Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук и неговите колеги.

Къде? Залата "Bill Graham Civic Auditorium" в Сан Франциско, щата Калифорния.

Все пак можем да го гледаме и онлайн по няколко начина:

За iPhone, iPod Touch или iPad: Уверяваме се, че съответното устройство работи с операционна система iOS 7 или по-нова, след което отваряме този линк. Ако този вариант не проработи, можем да свалим това приложение. То е предвидено за конференциите на разработчици, които Apple провежда през юни, но ще свърши работа и за утре, пишат от сайта "Tech Times".

За компютър Mac: Отваряме същия линк с браузъра Safari. Операционната система трябва да бъде OS X 10.8.5 или по-нова.

За устройство с операционна система Android: Сваляме приложението VLC. Отваряме линка през него.

За първи път Apple официално разрешава нейно събитие да може да бъде гледано онлайн и през настолни компютри с Windows. По-конкретно - с Windows 10. За целта трябва да сме сигурни, че използваме именно тази версия на настолната операционна система, да стартираме новия браузър Microsoft Edge и през него да отворим линка за излъчването на живо.

Ако все пак все още не сме обновили до Windows 10 и/или не смятаме да го правим, можем да гледаме събитието чрез настолната версия на програмата VLC.

Какво предстои да видим утре?

iPhone 6S и 6S Plus. Почти напълно сигурно е, че това ще са имената на следващите версии на най-популярния продукт на компанията - умният ѝ телефон. Очаква се новите модели да бъдат малко по-дебели, за да има място за новите компоненти, както и за да се елиминира проблемът с огъването на корпуса при сегашната версия.

Друго подобрение ще е въвеждането на т.нар. технология "Force Touch", която вече дебютира в някои модели MacBook. Това означава, че новият модел ще има сензори, които ще отчитат колко силно допираме пръст до екрана. В зависимост от натиска, софтуерът ще реагира по-различен начин.

Камерата на телефона и другите му технически характеристики също ще бъдат подобрени. Процесорът ще бъде по-бърз, рамта от 1 GB се очаква да стане 2. Камерата, която в последните четири модела е с мощност 8 мегапиксела, в утрешните модели се очаква да бъде 12-мегапикселова.

Освен това, тъй като Apple иска да доближи цветовете на iPhone до Watch (техният часовник), се очаква да дебютира нов цвят за телефона - "златно розово". Покритието обаче ще представлява обикновен алуминий, а не истинско злато, затова не трябва да се учудваме, ако забележим, че постепенно много хора са започнали да го ползват. При това не само потребители на Apple.

Apple TV. Нова версия на устройството на компанията, което позволява на хората да гледат филми и предавания от интернет, както и да слушат музика. Тъй като Apple ограничи развитието на предишните версии на продукта именно до гореописаните функции, то в тази се очаква да се появят много нови опции и те да са причина устройството да събуди нов интерес сред хората.

Най-вероятно компанията ще позволи на разработчиците да правят приложения за Apple TV - игри, нови видео услуги, приложения за комуникация и др.

Очакват се и значителни промени в управлението на устройството. В момента интерфейсът на софтуера му представлява безкрайна мрежа от правоъгълници, в която намирането на нужната функционалност не е особено лесна задача. Основното улеснение ще бъде асистентът за гласово управление Siri. Вместо да пишем името на филма, който искаме да гледаме, ще можем просто да го казваме на телевизора.

Сред другите иновации на Apple, които се очаква да видим утре, са нов iPad Pro (най-вероятно със стилус), четвърта версия на iPad Mini, нови гривни за часовника, както и нова версия на мобилната операционна система на компанията - iOS.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !