Какво се случва когато през диня преминат 20 000 волта? (видео)

Антония Петрова Последна промяна на 21 март 2017 в 10:00 20886 0

Какво се случва когато се пропусне напрежение от 20 000 волта през диня? Това вероятно е един от най-интересните научни въпроси на нашето време. Отговор дава Youtube канала TheBackyardScientist.

Този американски "учен от задния двор", с помощта и на своите приятели-инженери и защитни слънчеви очила, експериментира с кондензатор, който пуска 20 000 волта в диня. 

Всъщност проводник не е водата в нейната най-чиста форма. Йоните във водния разтвор са тези, които правят възможно пропускането на елетричество. 92% от водното съдържение на динята е пълно с тези йони, така че електрическият удар успява да превърне динята в едно плодово смути.

Backyard Scientist е известен в Youtube със своите луди видеоклипове, в които могат да се видят експлодиращи стрели и топене на алуминий. Интересите му са в различни области - от химията, научните експерименти, технологията, до огъня, изгарянето и топенето на предмети.

Зад това прозвище стои американецът Кевин Колър (Kevin Kohler). Кевин вече има над 2 милиона абонати в своя канал и дори получава заплащане, за да прави своите клипове. Заради известността си дори е прекъснал обучение в колежа. Планирането, заснемането и монтирането на подобни клипове вече е негова професия на пълно работно време. Кевин си партнира и с GoPro за техните социални канали.

В социалните мрежи определят Backyard Scientist като Бил Ний, Ловци на митове и Jackass събрани в един човек.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !