Кенгуру посрещна парапланерист с перфектен боксов удар (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 март 2019 в 00:00 8974 0

"Мислех, че е приятелски.настроен". Кредит: ViralHog / YouTube

Наскоро парапланерист откри колко непредвидима може да бъде една близка среща с кенгуру.

Джонатан Бишоп се издига с парапланер в Канбера, Австралия, на 7 март, документирайки полета си на видео, което по-късно публикува в YouTube, според описанието на кадрите, разказва LiveScience.

Но докато гледката от птичи поглед отгоре бе великолепна, може би Бишоп трябваше да обръща по-голямо внимание на това, което го чака на земята - кенгуру с човешки ръст и с тежък десен прав. 

След около 2 часа във въздуха Бишоп започва своето спускане. Той се насочва към площадката за кацане в станцията за проследяване Orroral Valley, която преди е използвана за поддържане на спътници на околоземна орбита.

Видеото на Бишоп е само 34 секунди. В началото няма нищо необичайно на земята някъде там долу. Но ако се оглеждате за кенгурута, може да видите, че една двойка скача около 3 секунди във видеото, извън периметъра на кръга за кацане, към който Бишоп се насочва. Няколко секунди преди да докосне земята, може да се види кенгуру, което се приближава към него, при това - тревожно бързо.

"Мислех, че е приятелски настроен", разказва Бишоп в YouTube. Но поздравът на кенгуруто се превърна в неочаквана боксова атака. Кенгуруто нападна Бишоп два пъти, преди да се отдалечи подскачайки.


Инцидентът бе заснет от камерата на каската на Бишоп и видеото бързо стана популярно. Оттогава е гледано в YouTube над 1 милион пъти.

Видът, с който Бишоп се сблъска, е източно сиво кенгуру (Macropus giganteus), който се среща в източната част на Австралия и наброява милиони. Може да тича със скорост до 64 км / ч. , според Австралийския музей.

При толкова много кенгурута, които живеят в непосредствена близост до хората, срещите стават неизбежни, макар че такива агресивни сблъсъци като преживяването на Бишоп са рядкост.

През юли постоянната суша изпъди хиляди източно-сиви кенгурута в град Канбера, за да търсят храна, където опасаха зелената трева в паркове, училищни дворове и спортни терени, съобщава австралийският сайт News.com.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !