Кения иска да наказва със смърт бракониерите

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 май 2018 в 15:33 3870 0

Кредит World Wildlife Fund

За да изкоренят бракониерството в Кения имат намерение да го наказват със смъртна присъда.

Африканската държава се стреми да приеме нови по-строги закони, което означават, че бракониерите на диви животни да получат смъртно наказание като част от текущия си план за освобождаване на страната от престъпления срещу дивата природа, съобщава китайската държавна агенция Синхуа.

"Сега действа Закон за опазване на дивата природа, който бе приет през 2013 г. и който предвижда за нарушителите доживотна присъда или глоба от 200 000 долара", заяви министърът на туризма и дивата природа Найиб Балала (Najib Balala) пред репортери при презентацията за пускането на възпоменателни марки за последния северен бял носорог Судан, наскоро починал в резервата Ол Пейета.

"Това обаче не е достатъчно възпиращо, за да ограничи бракониерството и затова предлагаме по-сурови присъди".

Ричард Вигне, изпълнителният директор на Ол Пейета, заяви, че трагичната история на северния носорог ще остане завинаги като сигнал за тревога. Той добави, че макар Кения да е световен лидер в опазването на природата, все пак съществуват много видове на планетата, които са изправени пред подобна заплаха.

Патрик Омондди, директор "Изследвания" в Министерството на туризма и дивата природа на Кения, заяви, че се планира изграждането на музей за опазване на дивата природа, в който ще бъдат показани останките на Судан.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !