19 октомври 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Китай цензурира изследванията за произхода на епидемията от COVID-19

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 16 април 2020 в 00:30 62141
Снимка: pixabay

Китайското правителство налага нови ограничения на учените, които опитват да изследват как е възникнала епидемията от новия коронавирус и това прилича на пореден опит да се ограничи информацията около COVID-19.

Сега много проучвания трябва да преминат пред допълнителни проверки, за да бъдат одобрени от правителството, преди да могат да бъдат публикувани, съобщава CNN. Разбира се, че е важнo противоречивите медицински проучвания да бъдат внимателно проверени преди да бъдат публикувани, но учените, които опитват да изследват коронавируса твърдят, че правителството им налага нова цензура, представена за академична взискателност.

"Смятам, че това е координирано усилие от китайското правителство да контролира информацията и да го представят сякаш епидемията не е започнала от Китай", обяснява пред CNN анонимен учен, чиято работа е спряна. "И смятам, че наистина няма да толерират никое обективно изследване, което изследва произхода на заболяването".

Новите ограничения объркват и учените. Някои съобщават пред CNN, че правителството се бори с особена сила срещу тази противоречива тема. Други отбелязват, че винаги е трябвало да преминат през няколко кръга на проверка, за да могат да публикуват трудовете си в престижни списания.

"Не е изненадващо, че правителството иска да контролира свързаните с това научни изследвания, така че резултатите да не противоречат на собственото му представяне на историята за произхода на вируса и реакцията на кризата", обяснява пред CNN Йенджун Хуан (Yanzhong Huang), експерт по световното здраве в Съвета за международни отношения във Вашингтон.

"Опасността е когато научните изследвания са подчинени на нуждите на тези, които имат власт", добавя Хуан. "Това само повече подкопава достоверността на разказа на правителството и прави обвиненията в спестяване на информация и дезинформация по-убедителни".

Източник: Futurism - CHINA IS CENSORING RESEARCH INTO THE ORIGIN OF THE CORONAVIRUS


+ 11
- 1
Да де, ама лабораторията е била съвместна с американците. И колкото и да ме дразнят конспиративните теории, тоя път миришат краката не на китайците.
Понеже тръмп е завел дело срещу Китай за 20трилиона(!)долара. Иначе казано - за примерно американския външен дълг.
И тука вече не трябва повече от таблицата за умножение, нито от теория на конспирациите.
Войната отписва всички дългове. Ми - ето и война. Понеже класическите са незаконни.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.