Книга на Гришам фокусира вниманието върху нова терапия на рака.

Наука OFFNews Последна промяна на 15 март 2016 в 14:05 4679 0

Новата книга на известния американски писател Джон Гришам (John Grisham) ще даде нов тласък на развитието на нова терапия, която би могла да бъде изключителен напредък в лечението на рак и болестта на Алцхаймер.

Новата книга е озаглавена "Туморът" ("The Tumor") и се разказва за 35-годишен мъж с рак на мозъка, който десетилетие напред в бъдещето е лекуван с фокусиран ултразвук - технология от реалния живот, която в момента се изследва като потенциално лечение за повече от 50 болести.

Терапията "фокусиран ултразвук" изполва звукови вълни, за да унищожи увредената тъкан в тялото, премахвайки необходимостта от разрези или лъчетерапия. Използването на ултразвук вече е одобрено от САЩ за лечение на няколко заболявания, включително на рак на простатата.

Лечението на рак на мозъка и други видове рак обаче засега си остава концепция за бъдещето - изследването на употребата на фокусиран ултразвук върху мозъка и други части на тялото все още е в ранен етап.

Чрез своята книга, която е безплатна, обаче Гришам ще помогне на учените да поставят въпроса за обществено, широко финансиране на тази технологична ниша. Това е мнението на няколко директора на компании и лекари, интервюирани от Ройтерс.

"Ако световноизвестен автор говори за това, може да се повиши осведомеността", отбелязва Марк Карол (Mark Carol), изпълнителен директор на медицинската компания "Charlotte".

Самият Гришам е част от неправителствена организация, занимаваща се с лечението с фокусиран ултразвук - фондацията "Focused Ultrasound Foundation". По думите на писалетя, "Туморът" е най-важната книга, която е писал.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !