Кой в какво е най-добър в света (карта)

Южна Африка е No1 за смъртни случаи, а Пакистан е на върха по гей порното. А ние?

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 декември 2016 в 09:00 24581 0

Завладяваща нова глобална карта изтъква с какво различните страни в света са най-добри, според статистиката, събрана от целия интернет - като се започне от източници като Световната банка и рекордите на Гинес.

Резултатите варират от зловещи до умопомрачителни, пише DailyMail.

Определено много факти ще ви изненадат, но други - не толкова. 

Ако си падате по изисканата кухня, може би е полезно да знаете, че Япония, е номер едно като кулинарна дестинация в света. Ако искате да срещнете някой милиардер, най-вероятно това ще стане във Великобритания - страна, предпочитана от най-богатите.

Въпреки, че Франция се слави с традицията си в употребата на вино, оказва се, че там се употребява най-много уиски в света.

Предполагам, че нямате търпение да погледнете с какво се слави нашата държава като най-добра в света? Продължителността на отпуската по майчинство, която може да трае 2 години.

Класациите, които са оглавили отделните държави, са от тези категории:

  • Стоки - в червено
  • Философия - в небесно синьо
  • Екология - в зелено
  • Гастрономия - виолетово
  • Икономика - светло сиво
  • Прецизност - жълто
  • Антропология - синьо
  • Технология - бордо
  • Заплахи - черно

Така например, според картата, в Пакистан се гледа най-много гей порно, отколкото където и да е другаде, Южна Африка все още няма конкуренти по смъртни случаи, а САЩ - по спам в електронната поща. Китай са първи по арести на журналисти.

Изненадите продължават. Например, може би си мислите, че Силициевата долина и технологичните центрове на Азия ще имат най-бързият Wi-Fi, но всъщност това е Литва, според данни от Rotten Wifi. Балтийските републики са първи и по други важни показатели - Естония има най-много стартъп компании, а Латвия - жени. 

Канада пък е страната, чиито жители влизат по-често от всеки друг във Facebook. Унгария може да се похвали с най-много порнозвезди. Ако в Грузия има най-много хомофоби, то в Испания са най-толерантни към LGBT общността.

Русия няма равна по използване камери в колите (dashcam), според изследването.

Най-много алкохол на глава от населението се пие в Беларус, а кафе - в Холандия. Дори Северна Корея са в нещо първи - по брой на войници. 

А Турция оглавява списъка за цензура на Twitter. Тайван са първи по брой на регистрирани патенти.

 

Перу е номер едно по кокаин, в Португалия е с най-позитивни хора. Най-много убийства стват в Хондурас. Най-евтиният петрол е във Венецуела.

Египтянките са най-тежките в света, а в Либия има най-много затлъстели деца. Къде има най-много играчи на скрабъл - в Нигерия.

В парламента на Руанда има най-много жени в сравнение с всички други парламенти по света.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !