Компании се впускат в търсене на млади таланти на BEW 16

Наука offnews Последна промяна на 22 февруари 2016 в 10:17 3999 0

Oт 15-ти до 25-ти март ще се проведе инженерното състезание BEW`16 в ТУ-София и ХТМУ, организирана от BEST (Board of European students of technology) и неговия български клон. Форматът ще предизвика студенти да решават казуси, зададени от водещи компании в сферата на телекомуникациите, компютърните науки, електрониката, енергетиката, хранителната промишленост и други.

Откриването ще бъде в зала "Професор Асен Златаров" в ХТМУ a, закриването ще бде в ТУ-София.

Във всяко състезание се включват няколко отбора студенти, които имат възможността да покажат знанията и уменията си в реални практически задачи. Повече от 150 студенти всяка година имат шанса да покажат потенциала си пред водещите компании в България и да получат предложение за работа или стаж.

BEW`16 ще започне с официално откриване на 15.03.16, където всяка компания ще се представи пред участниците. През останалите работни дни ще бъдат проведени и състезанията, като по-голямата част от тях се случват в реална работна среда – офисите на компаниите.

На 25.03.16 ще бъде официалното закриване, което включва награждаване на участниците и Companies` night – кариерен коктейл, в който всички студенти могат да разговарят с представители на фирми в неформална обстановка. Премахвайки бариерата на официалните кариерни събития, те ще могат да се осведомят за всички възможности, които предлагат партньорите на BEST Sofia.

Компаниите, които ще се включат на BEST Engineering Week 2016 са: Aurubis, Interoute, Unicredit Bulbank, Ontotext, Liebherr, SAP, Melexis, Visteon, LEM и Vivacom.

Регистрацията е до 07.03.2016 и е безплатна на този линк.

BEST Sofia e част от международната студентска организация BEST – Board of European Students of Technology.

Едни от целите, които си поставя организацията, са както да развива студентите извън лекционните зали, така и да създаде пряка и ефективна връзка между тях и бизнес средата, която ги очаква след университета. BEST Sofia постига тези цели, чрез ежегодното издание на BEST Engineering Week.

 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !