Космическата технология на Ричард Брансън е опасна и безперспективна, заяви астронавт

НаукаOFFNews Последна промяна на 17 декември 2018 в 11:14 4304 0

Virgin Galactic.

Астронавтът Анди Томас критикува плана на сър Ричард Брансън да изпрати туристи в космоса, като го описва като "безперспективна технология", съобщава ABC News.

Д-р Анди Томас описва като "опасен" космическия кораб на Ричард Брансън Virgin Galactic, който миналата седмица се издигна на над 80 километра над пустинята Moхаве в Калифорния в тестов полет.

Английският милиардер Ричард Брансън заяви тогава, че корабът му е достигнал границата на космоса.

Но днес, 17 декември, на пресконференция в Аделаида астронавтът Анди Томас, заяви, че не е доволен от това как се продава технологията на сър Ричард Брансън.

"Това, което трябва да кажа за Ричард Брансън, е, че може да продаде хладилници на ескимосите. Той е бизнесмен и представя полета по начин, по който аз не бих го описал", коментира д-р Томас.

"Вярно е, че лети до границата на космоса, но не може да остане там. Той пада обратно надолу".

"Всъщност това е само полет на самолет на голяма надморска височина и опасен при това".

Той заяви, че технологията на този вид космически полети е няма простор за развитие.

"Мисля, че като технология, която да изведе хората в космоса, е безперспективна, без възможности за напредък", заяви астронавтът.

Астронавтът Анди Томас

Анди Томас, който направи четири космически полета с НАСА, заяви, че все пак подкрепя някои технологии, свързани с проекта.

"... По-важно е това, което се развива като страничен продукт - възможността да се пускат сателити, малки сателити от самолета", отбеляза астронавтът.

"Ето защо, въпреки критиките ми към това, което се опитва да направи - туристически полети в космоса, мисля, че по отношение на сателитната технология и възможностите за пускане на космически апарати, това е нещо, което трябва да подкрепим".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !