Коварни чайки организирано нападат хора за храна (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 30 юни 2016 в 13:13 4796 0

Кредит Sunday Times

Едно 18-месечно проучване, посветено на поведението на чайките в град Бат, Съмърсет, Англия, е установило, че тези птици се насочват към кръчмите, когато затварят, за да намерят по-успешно храна, разказва Daily Mail.

Проучването на Университета на Западна Англия на градските чайки са достатъчно умни, за да чакат около 22:00, точно когато заведенията затварят и пияните клиенти ръсят храна.

Ръководителят на проекта д-р Крис Поусън (Chris Pawson) отбеляза, че птиците удивително са се адаптирали към градска среда.

"Те не пристигат в определеното място всяка вечер, но знаят, на кои места има вероятност да изпадне повече храна," споделя изследователят. "Те започват да се събират около осем и половина, a броят им е най-голям между 21:45 и 22:00." 

"Много от птиците дебнат в безопасност по покривите на търговските центрове, където могат да наблюдават какво се случва. Те чакат хората да изтърват храна, но се все повече се увеличават анекдотичните доказателства, че идват и я вземат от ръцете на хората" - продължава Поусън.

Новият 18-месечен проект изследва и съдържанието на гнездата на чайките в Бат и откри повече от 40 кости от убити животни от автомобили и фаст фууд храна, заедно с пластмасови вилици, лъжици и др.

Изследователите са установили, че градските птици са развили вкус към пилешки и свински ребра. 

Чайка краде iPhone от плажа и излита с него:

Коварните чайки са разработили хитра стратегия за кражба на обеда на нищо неподозиращите посетители на плажа в Брайтън.

Има сведения, че чайките "нападат" целенасочено жени по морския бряг, носещи храна, като с едно докосване карат момичетата да хвърлят храната, докато останалата част от птичата "банда" се навърта наблизо, за да налети на угощението.

Спасителите на плажа описват сцени, достойни за филма на ужасите на Алфред Хичкок "Птиците", в които чайките са по-умни и по-нагли от всякога.

В интервю за Sunday Times, спасителите Бека и Аш съобщават, че се е увеличил броят на нараняванията, причинени от чайките.

"Те винаги преследват момичета", обяснява Бека. "Научили са се, че момичетата са по-склонни да хвърлят храната си и да се възползват от това".

"Чайките са разработили техника", разказва Аш. "Първата спуска отзад и докосва момичето с крилото си или клюна. Когато момичето изпуска обяда си, а останалите птици са готови да го грабнат".

Заговори се за опасните и нагли действия на чайките тази седмица, след като премиерът Дейвид Камерън призова за "голям разговор" за агресивните чайки.

Това стана, след като йоркширкият териер Ру е бил убит от ято птици в Нюкей, Корнуол, миналата седмица, съобщи Mirror.

Смъртоносните наранявания на Ру, причинени от атаката на чайките.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !