Лекция "Астрономията в нашето ежедневие" на Роса и прожекция на филма "Поглед към звездите"

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 март 2017 в 11:32 2190 0

Кредит NASA

"Дворецът на щастливите хора" съвместно с Астро ателие "Галакси" обявяват начало на семинарите по астрономия за възрастни. Семинарите ще се провеждат веднъж месечно, като датата в конкретния месец ще се публикува на сайта.

Първият семинар ще бъде проведен на 11 март от 13:30 ч в Концертна зала на културно-образователен център "Дворец на щастливите хора" на улица „Димитър Доспевски“ 9 А. Семинарът ще бъде на тема "Астрономията в нашето ежедневие".

Лектор е Роса Виктория Муньос Димитрова, астрофизик и докторант към Институт по астрономия с Национална астрономическа обсерватория Рожен, БАН, и сътрудник на Наука ОFFNews.

На първият семинар ще бъде представен филмът "Поглед към звездите". Документалният филм, посветен на астрономията в България, разказва за живота на българските астрономи, посветили живота си на астрономията. Един от главните герои в него е нашият преподавател - Роса Виктория Муньос Димитрова.

Първият семинар по астрономия в "Дворецът на щастливите хора" ще бъде с вход свободен. За участие и записване: https://dvorec.bg/arts/записване/

Следете фейсбук страницата на събитието.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !