Менса България е изготвила проект за експлоатацията на остров YJNI

Наука ОFFNews Последна промяна на 12 март 2015 в 17:07 3496 0

Във връзка с предложението на г-н Баланов притежавания от него остров YJNI, да стане собственост на България или на някоя от страните членки на ЕС, в редакционната поща пристигна съобщение, че Менса България е приела предложението на г-н Баланов да стане консултант и заедно с икономическите експерти на Владимир Баланов вече са изготвили предварителен проект- модел за експлоатацията на евентуалната бъдеща изключителна икономическа зона.

"Както вече знаете от съобщенията в медиите през изминалата година, г-н Баланов придоби остров с площ 27 000 кв. км., приблизително колкото територията на Белгия и е предложил на правителството на Република България с преписка № 20.В23/01.07.2014г. този остров да стане част от територията на страната ни. Но след като не е имало движение по преписката и не е получил отговор, на 26.11.2014г. г-н Баланов е направил предложение до ръководството на Европейския съюз, в лицето на господата Шулц, Ромпой, Юнкер, Тимерманс и г-жа Кристалина Георгиева, островът да стане проект на ЕС.

Предвид това, че предложението може би е нестандартно и затова все още няма отговор и решение на ЕС, Владимир Баланов предложи на Менса България, със своя интелектуален потенциал, да подпомогне решението на казуса, което да бъде в интерес на нашето общество."


Владимир Баланов
Христо Радков – Председател на Менса България

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !