Място за докторант в Австралия за изследване на екологията на европейската червена лисица

Наука ОFFNews Последна промяна на 25 септември 2015 в 15:24 3389 0

Кредит Flickr/Jans Canon

Институтът за околна среда Хоуксбъри (Hawkesbury Institute for the Environment - HIE) към Western Sydney University, Австралия, кани високо мотивиран докторант за изследвания на екологията на европейската червена лисица (Vulpes Vulpes) в градовете на Австралия.

Ментори на кандидата за докторска степен ще бъдат д-р Джъстин Уелберген (Justin Welbergen) от HIE, проф. Крис Дикман (Chris Dickman), Университет на Сидни и д-р Джон Мартин (John Martin), Royal Botanic Garden, Сидни.

Проектът има достатъчно финансиране за покриване на оперативните разходи и разходите за оборудване за изследвания на терен. Кандидатът трябва да подаде заявление към Australian Postgraduate Award (APA) и / или UWS Postgraduate Research Award (UWSPRA) за получаване на стипендия.

Заинтересованите кандидати трябва да изпратят CV (на английски език) заедно с кратко описание на техния опит и виждане за проекта до д-р Джъстин Уелберген ([email protected]), до 2 октомври 2015 г..

Заявленията към APA & UWSPRA трябва да се изпращат до 16 октомври 2015.

Проектът се очаква да започне през първия семестър на 2016.

За проекта

Европейските червени лисици се срещат в стопанства и националните паркове, но повечето хора не знаят за тях, те също така живеят край нас в градове и предградия. Лисиците са сред застрашените видове от ключово значение за биоразнообразието в Австралия.

Досега има няколко проучвания за оценка на екологията на градската лисица, но малко се знае за мястото на лисиците сред хищните видове в променените от човека местообитания.

Този проект се фокусира върху екологията на движението на лисиците в градска среда, за да се преодолеят тези пропуски в знанията ни за вида и по този начин да се даде възможност за по-добро разбиране и информиран контрол на този вид в Австралия.

Методите ще включват, но няма да се ограничат до GPS телеметрия, фотокапани и др.

Как да кандидатстваме

  • Свържете се с д-р Джъстин Уелберген по електронна поща на [email protected] до 2 октомври 2015.
  • Попълнете и изпратете вашата заявка за стипендия за следдипломна квалификация към Australian Postgraduate Award (APA) или Western Sydney University Postgraduate Research Award (UWSPRA). Кандидатствайте за APA до 16 октомври 2015.


За повече информация може да изтеглите информационния флайер.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !