Младежка научна сесия за ученици и студенти на тема: „Физиката в живота и в света около нас“

СФБ Последна промяна на 19 януари 2020 в 00:28 3238 0

Кредит СФБ

По време на 48-ата Национална конференция по физика на тема „Ядрената физика и енергетика в образованието по физика“ (11 – 14 април 2020 г., София) ще се проведе специализирана Младежка научна сесия за ученици и студенти на тема:  „ФИЗИКАТА В ЖИВОТА И В СВЕТА ОКОЛО НАС“.

В рамките на тази сесия се предвиждат представяне на теми по избор, вкл. в областта на ядрената физика и нейните приложения – особено в енергетиката и медицината и осигуряване на безопасността и сигурността им. Също така може да се представи дейността на български учени и постиженията им в областта на ядрената физика и нейните приложения.

Младежката сесия включва 4 компонента:

1. Компютърни презентации, опитни постановки и интернет страници по зададената тема – за ученици и студенти (без такса за участие). Краен срок за изпращане на заявките – 13 март 2020 г.

2. Награждаване на отличените есета от конкурса „Бележити български физици“ – за ученици и студенти.

3. Обявяване на Националния фестивал „Наука на сцената“ – „От учители за учители“.

4. Постерна студентска научна сесия по темата, като участието с е одобрява предварително след подаване на заявка и абстракт, който ще бъде включен в материалите от конференцията. Абстракти и заявки за участие ще се приемат до 8 март 2020 г.

Заявките за участие се изпращат на адрес: [email protected] със Subject: младежка научна сесия /студентска постерна сесия.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !