Мощният циклон в Австралия изкара акула на пътя (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 01 април 2017 в 12:15 4210 0

Кредит Qld Fire & Emergency‏ / twitter.com

През австралийския щат Куинсланд наскоро премина мощен циклон. Покрай различните сериозни щети, той донесе и една странна - ​​мъртва акула в локва насред пътя, разказва Gizmodo.

Циклонът "Деби" бе много мощен - скоростта на пориви на вятъра достигаше 260 км/ч, 50000 домове останаха без електричество, в 400 училища отмениха учебните занятия.

А по пътя близо до град Ер спасителите намериха акула-бик. По времето, когато пристигнаха, тя вече е била мъртва.

Снимка: Philip Calder‏ / twitter.com

Акулата е забелязана близо до центъра на циклона. Местните жители смятат, че се е озовала там от придошлата река Бурдекин. Според службите за спешна помощ, нивото на водата в нея само за 5 часа е пораснало с пет метра.

Снимка: Qld Fire & Emergency‏ / twitter.com

Акулата-бик (Carcharhinus leucas) е една от най-агресивните видове акули, които представляват опасност за хората. Международният съюз за опазване на дивата природа е определил този вид с природозащитен статус "близо до уязвимо състояние".

Авторът на статията в Gizmodo шеговито припомня филма "Торнадо от акули" (Sharknado) от 2013. В сюжета се разказва за ужасно торнадо, което издига от океана във въздуха хиляди акули и да ги стоварва в Лос Анджелис.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !