Музеите на БАН с богата програма за петнадесетата Нощ на музеите

БАН Последна промяна на 17 май 2019 в 16:55 2503 0

Четирите музея на Българската академия на науките – Национален антропологичен музей (ИЕМПАМ-БАН), Национален археологически музей (НАИМ-БАН), Природонаучен музей (НПМ-БАН) и Национален етнографски музей (ИЕФЕМ) се включват в Европейската нощ на музеите на 18 май с богата и разнообразна програма.

Посетителите на Националния антропологичен музей ще имат възможността да измерят телесния си състав (с предварително записване на тел. 02/871 83 75) и да изследват децата за плоскостъпие. Програмата включва още конкурс с награди за детска рисунка „Човекът от бъдещето“, беседи в обновената постоянна експозиция и теглене на томбола с парични награди.

В Националния етнографски музей ще можете да видите изложбите „ВРЕМЕНА И ХОРА - живите традиции на България“, „Кой създава и кой използва дантела“, „Ръцете на СедянкаТА“ и изложба на рисувани яйца, украсени от момчета и момичета от домовете за деца лишени от родителска грижа. както и да участвате в демонстрации на шита и совалкова дантела. От 16.00 ч. група „СедянкаТА“ организира демонстрации на совалкова дантела за всички желащи да научат повече за дантелиерството като занаят и изкуство. От 18.00 ч. в зала 19 ще се проведе и представяне на Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО. Темата на презентацията е „Живите наследства на Югоизточна Европа през дейността на Регионалния Център в София“.

Национален археологически институт с музей, освен постоянната си експозиция, ще представи и новооткритите изложби „Цветни картини от Древен Рим: мозайки от Капитолийските музеи“ и постерната изложба на римски мозайки от България.

Националният природонаучен музей ще отвори вратите си с постоянната си експозиция.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !