НАСА показа обратната страна на Луната на фона на Земята (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 06 август 2015 в 08:46 10554 0

Кредит NASA/NOAA

Камерата на борда на спътника на НАСА Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) улови уникална гледка към Луната, която преминава на фона на огряната от Слънцето страна на Земята през последния месец.

Серията от тестовите изображения показва напълно осветена "тъмната страна" на Луната, която никога не се вижда от Земята.

Тази серия изображения на камерата Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC) на борда на DSCOVR са получени на 16 юли 2015 г., от разстояние 1,5 млн км от Земята. Снимките са правени в продължение на около пет часа: в началото на анимацията се вижда Северна Америка, а в края - контурите на Австралия.

В дясната страна на Луната може да се видят странни зеленикави оттенъци. Работата е там, че цветните снимки на EPIC се получават от комбинация на червени, зелени и сини изображения, направени през интервал от 30 секунди. За този промеждутък от време Луната успява малко да се премести, което не дава възможност да се построи идеална цветна гама на резултантното изображение.

Снимките са направени в рамките на тест за работата на DSCOVR. Изображения от такъв вид НАСА планира да получава два пъти в годината.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !