НАСА пусна хиляди снимки от проекта "Аполо"

Наука ОFFNews Последна промяна на 09 октомври 2015 в 16:59 12015 0

Американската космическа агенция е публикувала няколко хиляди снимки, които илюстрират историята на полета до Луната. Колекцията, създадена с подкрепата на Project Apollo Archivei, съдържа снимки, направени с фотоапарата Hasselblad.

Според The ​​Washington Post, пъленият архив съдържа повече от 8000. 400 изображения с висока резолюция, илюстриращи мисията. Програмата за изследване на Луната "Аполо" обединява три страни - САЩ, Русия и Китай.

"Аполо 7", 11 октомври, 1968 г., е първият пилотиран космически кораб, който стартира в рамките на проекта. Общо в шест мисии "Аполо" присъстваха 12 американски астронавти, които са прекарали общо 300 часа на Луната. 

На 20 юли 1969 модулът на кораба "Аполо 11" се прилуни на повърхността на спътника на Земята. Първият човек кацнал на Луната - астронавтът Нийл Армстронг - каза историческата фраза: "Това е малка стъпка за човека, но огромен скок за човечеството".

The Washington Post отбелязва, че изображенията са направени с модифициран фотоапарат Hasselblad, фиксиран на гърдите и позволяващ на астронавтите да уловят всеки ход. Някои снимки от колекцията на НАСА са показвани на зрителите вече, а други - размити и груби - се публикуват за първи път

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !