18 август 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

На 15 юни изтича крайният срок за записване за участие в 48-та Национална младежка астрономическа конференция 2022

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 юни 2022 в 22:01 24710

На 15 юни изтича крайният за записване за участие в 48-та Национална младежка астрономическа конференция, която ще се проведе на 1- 3 юли във Варна. Тя е включена в Националния календар за изяви по интереси на МОН за 2021/22г., а домакин ще бъде Народната астрономическа обсерватория и планетариум (НАОП) ”Николай Коперник” – гр. Варна.

В конференцията могат да участват астрономи, студенти, докторанти, учители по физика и астрономия, ученици и астрономи-любители. Като гост-лектори ще бъдат поканени астрономи от ИА на БАН, Софийския университет и Шуменския университет.

Основните направления ще са:

1. Резултати от астрономически изследвания и наблюдения на астрономи от астрономическите институции – БАН, НАО, Народни Обсерватории, САБ;
2. Резултати от астрономически изследвания и наблюдения на студенти;
3. Резултати от астрономически изследвания и наблюдения на ученици;
4. Резултати от астрономически изследвания и наблюдения на астрономи любители.

В рамките на конференцията ще бъдат организирани и проведени традиционното състезание на знаещите с връчване на отличията „Николай Петров”. Те се присъждат за всеотдайна работа в областта на любителската астрономия, а патронът на отличията - Николай Петров, е дългогодишен директор на Обсерваторията и почетен гражданин на гр. Варна.

Заявки за участие и презентация на доклад, съобщение или постер,могат да се направят на:

https://docs.google.com/forms/d/1pF6Fx2-apWRTvTFK-rsp_5jPbS-ZngN0bIb-F_j-HgA/edit

или изпратят по електронната поща: planetarium.varna@gmail.com

Повече информация, както и варианти за нощувки в рамките на събитието можете да намерите, в прикачените документи на страницата на НАОП ”Николай Коперник”: https://astro-varna.com/index.html#!art=298 


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.