На тази снимката има сова, но едва ли ще успеете да я видите

Наука ОFFNews Последна промяна на 09 септември 2016 в 09:00 13005 0

Кредит Caters News Agency

Африканската сова Otus senegalensis се слива идеално във своята естествена среда в Южна Африка. 

Типично поведение на птицата е да стои неподвижно на някой клон. В такъв момент е уловена от сафари водача Роан дю Плеси от частния резерват andBeyond Ngala Safari Lodge в Южна Африка, където той живее и работи, разказва Daily Mail.

26-годишният Роан е направил снимките по-рано този месец, за да покаже на посетителите колко са опитни следотърсачите на резервата в откриването на петнистите птици.

"По никакъв начин не се смятам за професионален фотограф, но възможностите за невероятни снимки са безкрайни".

"Харесва ми композицията и цветовете на снимките и как тя показва възможностите на маскировката на тези уязвими хищници". - споделя младият африканец.

Африканската сова Otus senegalensis е малка, около 15-17 см висока сова, ендемична в Субсахарска Африка. Тя издава характерното "прррп" на пет секундни интервали. Въпреки това е трудно да се забележи благодарение на камуфлажното оперение, малък размер и загадъчно поведение. Совата силно напомня клон от дърво, особено като наостри уши. Перата й са обикновено в сиво-кафяво, понякога бледо червеникаворъждив оили по-топло кафяво, загадъчно маркирани с ивици и петна. Очите й са жълти и има кичури на ушите.

Местообитанията на совата Otus senegalensis са гористи местности като Мопане и Окаванго, обитава също широк спектър от смесени готи и храсти. Tя снася четири до шест яйца в хралупа в някое кухо дърво от април и юни. Мъти в продължение на около 27 дни. Малките се отглеждат 30 дни. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !