На живо: SpaceX изстрелва космическия кораб Dragon до МКС

НаукаOFFNews Последна промяна на 14 август 2017 в 13:37 3652 0

Кредит SpaceX

Космическа компания SpaceX ще стартира ракетата Falcon 9 днес, 14 август, с товарния кораб Dragon, който ще достави с три тона провизии и оборудване за Международната космическа станция, съобщи Space.com.

Изстрелване е планирано да се проведе в 24:31 EDT (19:31 българско време) от космическия център Кенеди, космодрума в Кейп Канаверал, Флорида.

Стартът може да наблюдавате тук от NASA TV:


Според метеорологичната служба на Военновъздушните сили на САЩ времето преди изстрелването като цяло е подходящо, вероятността за анулиране на старта поради метеорологични условия, е 30%.

Очаква се товарният кораб да пристигне на космическата станция на 16 август. Космическият кораб Dragon ще остане прикрепен към МКС около един месец, връщайки се към Земята в средата на септември с резултатите от предишни експерименти на станцията.

Товарният кораб ще достави в орбита около три тона товари - провизии, включително около два тона материали за научни експерименти. В орбита около лабораторията наред с други неща, ще бъде изпратен мощен компютър, създаден от Hewlett Packard Enterprise (HPE), който е 30-100 пъти по-бърз от обикновените настолни компютрi.

По традиция ще бъде направен опит да се извърши меко кацане на първата степен на ракета-носител Falcon 9.

SpaceX последователно развива технологията за многократна употреба на първите степени на ракетите с цел да намалят разходите за космическите полети.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !