Най-необичайните дронове за 2015 година (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 23 декември 2015 в 11:35 8317 0

Дроновете - отначало ги използваха за военни цели, но много скоро те спечелиха и потребителския пазар. Naked Science ни представя най-необичайните от тях.

Плуващ дрон

"Naviator", както е наречено устройството, бе представен тази година. Безпилотният летателен апарат е създаден от инженери от университета Рутгерс в САЩ. Макар на пръв поглед този квадракоптер да не изпъква с нищо, първото впечатление за него е измамно. Машината може с еднакъв успех да се движи както под вода, така и във въздуха. Освен това при смяна на средата, в която се движи апаратът, няма нужда да се правят каквито и да било промени в неговата конструкция: при излизането си от водата той може моментално да се издигне в небето.

Плаващият дрон не е просто играчка - с негова помощ може да се прави подводна проверка на основите на мостовете, да се изследва замърсяването на водите или да се изпълняват спасителни операции с изчезнали хора. Военните също са проявили интерес към "Naviator", тъй като той може да е ефективен борбата с подводните мини.

Страница на статията : 0102030405
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !