Най-сладкото животно в света и тайният живот на маймуните по Viasat Nature (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 07 септември 2017 в 14:55 5300 0

Кое е най-сладкото животно в света? Въпрос на лично мнение. Визуално впечатляващ и пълен с научни факти, "72-те най-сладки животни" класира и изследва най-покоряващите твари в света. От сови, прилепи и коали до котки, поредицата разкрива необичайните характеристики, които правят животното сладко и доказва, че се изисква повече от хубава муцунка.

С обяснителни графики и отзиви от любители на животни и експерти, всяко създание е оценено и поставено на своето място на стълбицата, за да се разкрие накрая кое ще спечели титлата "Най-сладкото животно в света".

Гледайте по Viasat Nature от събота, 9 септември, в 21:00 в 12 епизода по 30 мин.

"Тайният живот на маймуните" започва от четвъртък, 26 септември, в 20:00.


Ние сме едно голямо семейство. Ние сме част от необичайно семейство. Имаме стотици странни и колоритни роднини, които живеят зашеметяващ живот на екзотични места - но повечето от нас не знаем нищо за тях.

От Индия до Мадагаскар, от Борнео до Перу, "Тайният живот на маймуните" пътува по света в търсене на горили, малки маймунки и лемури от всички видове и размери. Поредицата показва невероятното поведение на тези същества и разкрива какво прави този животински вид толкова специален. Навлизайки в живота им и взаимодействайки с тези създания, филмът демонстрира, че ние, хората, не сме толкова уникални, колкото си мислим.

От орангутана, който се мие всяка сутрин, през бебетата бонобо, които само искат да се забавляват, до макаците резус, които са овладели изкуството на градския живот, приматите показват колко сме близки до нашите животински братовчеди.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !