Националният исторически музей отбелязва 1-ви юни с много игри и забавления

Национален исторически музей Последна промяна на 30 май 2019 в 00:00 1636 0

На 1-ви юни в Международния ден на детето, Националният исторически музей ще предложи много игри и забавления за цялото семейство.

С интригуващата историята на Първобитко ще могат да се запознаят всички малки посетители по време на официалното представяне на едноименната книга за деца. „Първобитко” е първата авторска детска книга на доц. д-р Бони Петрунова, директор на НИМ, отличена с втора награда на издателство „Фют”. Гостите на събитието ще имат възможност да се запознаят с чудатия персонаж и да получат автограф лично от автора на книгата. Една детска играчка, която доц. Петрунова купува за своя син, слага началото на историята на малкото човече. Всички гости на събитието ще могат да научат още любопитни факти около създаването на детската книжка в Централно фоайе на НИМ, точно в 11:00 часа.

Половин час по-късно, 11:30 часа малчуганите ще могат да се включат в тематичното ателие за оцветяване „Оцветявай с Първобитко”, където ще опознаят света на малкото човече от праисторията като оцветят сцени от книгата.

От 10:00 часа всеки малък и голям любител на историята ще може да се включи в активността „Построй своя замък”. С помощта на близо 290 кашона ще може да бъде построен замък на територията на музея. Също така ще бъдат предоставени материали за рисуване, с които участниците да оставят свой отпечатък върху замъка и хартиени мечове и корони, с които да се забавляват, докато се снимат.

Играта „Тайните на българската история“ ще бъде с начален час 12:00 и отново ще даде възможност на посетителите да проверят своите знания.

В Пленарна зала от 14:00 часа Красимира Дуковска, заедно с проф. Андрей Пантев ще представят дипломния филм „Една минута извън времето”. През очите на дете, филмът разказва за традицията всяка година, на 2-ри юни, точно в 12:00 часа на обяд, под воя на сирени да спираме на място, за да отдадем почит на загиналите за свободата на България. “Една минута извън времето” е дипломен филм на Красимира Дуковска за защита на магистърска степен режисура, кино и телевизия към НБУ, с художествен ръководител Стефан Командарев.

От 11:30 часа в Централно фоайе ще се представи българската настолната игра „Археолози срещу иманяри” - нова приключенска и образователна игра за всички над 7-годишна възраст. Настолната игра е първата от този тип в света, създадена с участието на професионални археолози.

Партньори на активността „Построй своя замък” са Faber-Castell.

Входът за деца и ученици ще бъде безплатен.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !