National Geographic започва поредица „Пробив“ в неделя

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 ноември 2015 в 11:50 8993 0

Кредит National Geographic

Поредицата „Пробив“ на National Geographic Channel ще стартира на 8 ноември /неделя/ от 20:55 часа. Представлява антология за водещи, учени и техните революционни иновации и постижения, които ще променят живота ни в близко и далечно бъдеще.

Предаването има шест епизода и разказва историите на хората и технологиите, свързани с откритията им. Разкрива как изобретенията им оформят облика на бъдещето.

Всеки епизод е с продължителност от един час. Режисьорите са холивудски визионери, като първите шестима са:

 - Анджела Басет, носителка на „Златен глобус, с номинация за „Оскар“, участвала в „Свърталище на вещици“ и в „Зловеща семейна история: Фрийк шоу“;

- Питър Бърг, режисьор на „Ханкок“, „Кралството“, „Добре дошли в джунглата”, „Бойни кораби”, и „Последният оцелял”;

- Пол Джиамати, носител на „Еми” и „Златен глобус”, номиниран за „Оскар”;

- Акива Голдсман, сценарист на „Клиентът“, „Батман Завинаги“, „Приложна магия“, „Аз, роботът“, „Късметлията“, „Шифърът на Леонардо“, носител на „Оскар” и „Златен глобус, режисьор на „Зимна приказка в Ню Йорк“;

- Рон Хауърд /двукратен носител на „Оскар”, създател на „Красив ум“, „Аполо“ 13, „Фрост/Никсън”, „Родители“ и „Плясък“, работил по „С пълна газ”, „Шифърът на Леонардо“ и „Ангели и демони“/ и Брет Ратнър /режисьор на „Шум на пари” и „Час Пик“/.

Изпълнителни продуценти на „Пробив” са Рон Хауърд, Браян Грейзър, Стив Майкълс, Джонатан Кох и Марк Даули.

Пилотният епизод е на тема „Борба с пандемиите” и негов режисьор е Питър Бърг. Темата проследява борбата на специалистите, работещи по превенцията и контрола на болестите и това как те се опитват да спрат всеобхватните епидемии, засягащи отделни държави, континенти и често цялата планета. Зрителите ще имат възможността да видят как в битката влизат нови антибиотици и ваксини, а компютърни програми предвиждат разпространението на вирусите.

„Пробив” разкрива смелостта, въображението, ентусиазма и саможертвата на учените, вдъхнали живот на тези иновации.

„За нас е привилегия да разкажем историите на най-великите иновации. Технологиите напредват стремглаво и всеки ден ставаме свидетели на удивителни трансформации. Разказите за научните пробиви са невероятни колкото самите постижения.”, споделя Стив Майкълс, изпълнителен продуцент.

Поредицата е представена от National Geographic и General Electric (GE) – марки, известни с дългогодишния си стремеж към иновации, наука и открития.

Поредицата „Пробив“, продуцирана от Imagine Entertainment и Asylum Entertainment, се стреми да вдъхнови най-будните умове в света. Част от екипа на изпълнителните продуценти включва и имената на Майкъл Розенбърг от Imagine Entertainment, Раян Локнър и Кърт Сайенга от Asylum Entertainment, Бет Комсток от GE и Майкъл Касио, и Алан Бътлър от National Geographic Channel.

Повече за поредицата може да научите на тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !