01 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Не, НАСА не е намерила извънземен живот

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 27 юни 2017 в 13:54 91891
Снимка: NASA

НАСА не се готви да обяви за сензационно откритие на извънземен живот, въпреки твърденията на "Анонимните", съобщи изданието Space.com.

Наскоро хакерската група "Anonymous" публикува видео в YouTube, в което твърдеше, че космическата агенция е на път да обяви за откриването на живот извън Земята. Видеото предизвика огромен интерес в мрежата - толкова голям, че Томас Цурбухен (Thomas Zurbuchen) от НАСА, чието име бе забъркано в сензационното съобщение на Анонимните, реши да отговори на слуховете.

"Противно на някои съобщения, не се очаква от НАСА да обяви за откриването на извънземния живот", заяви Цурбухен в Twitter, където публикациите му са под ника @Dr_ThomasZ.

"Сами ли сме във Вселената? Все още не знаем, но имаме мисии, които могат да ни помогнат да си отговорим на този фундаментален въпрос", добавя той в следващ пост.

Видеото на "Анонимните" се основава не върху хакерски документи, а по-скоро върху изявлението на Цурбухен през април по време на изслушването на Комитета по наука, космос и технологии в Камарата на представителите. (12-минутният видеоклип засяга и някои други теми, включително и седемте земеподобни планети, обикалящи около звездата TRAPPIST-1 и няколко предполагаеми наблюдения на НЛО.)

По време на изслушването на 26 април, наречено "Напредък в търсенето на живот", Зурбухен очертава прогреса на НАСА в търсенето на живот в космоса. Той цитира освен всичко друго и хилядите екзопланети, забелязани от космическия телескоп на агенцията "Кеплер", скорошното откриване на водород в гейзерите на южния полюс на спътника на Сатурн Енцелад и възможното откриване на водни пари, излъчвани от Европа, спътник на Юпитер.

"Като се вземат предвид всички разнообразни дейности и мисии, които специално търсят доказателства за извънземен живот, сме на път да направим едно от най-дълбоките и безпрецедентни открития в историята", заяви Зурбухен по време на изслушването.

В последния видеоклип "Анонимните" се фокусират върху втората половина от това изречение и го правят акцент.

"НАСА: 'Човечеството е на път да открие извънземен живот'", с цифрово променен глас в началото на видеоклипа обявява говорителят на "Анонимните" с прочутата маска на Гай Фокс.

Тази интерпретация не е строго погрешна. Но "на прага" е далеч от "намери доказателства" и всеки, очакващ разтърсващо съобщение от НАСА през следващите няколко седмици или месеци, ще бъде разочарован.

Можете да гледате изявлението на Цурбухен по време на изслушването на 26 април тук


+ 0
- 1
И за попфолк изпълнителките пускат подобни "новини". В жълтите медии.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.