Неидентифицираният Летящ Обект над Чили се оказа самолет (видео)

Роса Виктория Муньос Димитрова Последна промяна на 17 януари 2017 в 12:00 4023 0

Кредит Metabunk.org

Преди няколко седмици из мрежата стана популярно видео, на което Чилийският флот засича Неидентифициран Летящ Обект (НЛО), което оставя следа след себе си.

Е, обектът вече е идентифициран и цялото видео има своето логично обяснение. Мик Уест (Mick West) от сайта metabunk.org прави анализ на кадрите и стига го заключението, че това е самолет, изпълняващ редовен полет над небето на Чили.

Предистория: Инфрачервени кадри от чилийския флот показват някакъв летящ обект, който оставя за кратко следа след себе си:

Според Мик Уест, заснетото на видеото е просто самолет, който се отдалечава от камерата и е относително по-високо от хеликоптера на чилийските военни (на около 4500 до 7600 метра), като за кратко оставя аеродинамични инверсионни следи.

Инверсионните следи, още известни като кондензационни следи (contrails) се наричат линейните следи, които самолетите оставят след себе си поради насищане на въздуха с водни пари. Следите са напълно безвредни. Обикновено се образуват на големи височини, но в случая са се образували т.нар. аеродинамични инверсионни следи, които се образуват в по-ниски части на атмосферата.

Уест анализира информацията и открива, че по време на заснемане на видеото е имало два полета, които са минавали по маршрута, който се вижда. LA330, изпълняващ редовен полет от столицата на Чили – Сантяго до град Антофогаста и IB6830 от Сантяго до Мадрид, Испания. Първоначално Уест смята, че полетът, който е на видето е LA330, изпълняван с двудвигателния А330, който по това време се е намирал на 6096 метра надморска височина (20,000 feet) и е бил точно в зрителното поле на хеликоптера в 14:01:39.

Той продължава с анализа си и установява, че всъщност друг самолет – четиридвигателният А340, изпълняващ полет IB6830 е всъщност този, който съвпада с данните. IB6830 излита по-рано и е бил по на юг, тоест по-близо до хеликоптера. Когато е засечен (в 13:52:34) е бил на около 56 километра от тях, като бързо се е отдалечил. Към 13:57 IB6830 вече е бил на 105 километра от тях и не бил засечен на радара. ( Всъщност IB6830 е бил на радара, но не на мястото, на което те са мислели, че трябва да е).

И наистина, използвайки Planefinder и FlightAware, Уест има данните за двата полета в конкретния ден, които използва за да ги нанесе на Google Earth карта използвайки истинските им координати (в синьо на снимката) и очакваните им позиции (в оранжево). Данните за полет IB6830 съвпадат с абсолютна точност с данните от видеото.


Двете големи петна, които се виждат на видето са двигателите на самолета, много по-малки в действителност, но изглеждащи огромни, заснети с инфрачервена камера. Аеродинамичните инверсионни следи се образуват и изчезват точно както са на видеото.

В един момент (9:08 мин.) се вижда как военните превключват от инфрачервена камера към нормална. Точно тогава се забелязват ясно аеродинамичните инверсионни следи.

Целият анализ на Мик Уест и последвалата дискусия може да проследите на metabunk.org.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !