Някои вече видяха „извънземни сгради, кули, пирамиди и дори изоставени кораби“ на астероида Бену

Offnews Последна промяна на 25 март 2019 в 11:16 11834 0

Бену. Кредит: NASA/GSFC/University of Arizona

Вярно е, че астрономите се надяват астероидът Бену да ни даде някаква представа за това как молекулите на живота биха могли да дойдат на Земята, но някои хора вече видяха следи от извънземни цивилизации на астероида, изобретявайки нова теория на конспирацията, съобщава IFLScience

Скот Уоринг (Scott C. Waring), самоук изследовател на НЛО, е идентифицирал скални образувания, които според него всъщност са руините на една вече изчезнала извънземна цивилизация. Пишейки за UFO Sightings Daily, блог за фенове на НЛО, Уоринг пита:

"Задавали ли сте се някога въпроса как НАСА избира да изследва определен астероид в космоса?"

"Ами те избират най-близките, най-бавните и тези с най-много извънземни технологии. Тези структури са на астероида Бену и показват сгради, кули, пирамиди и дори някои изоставени кораби."

Той продължава да разказва, че те вероятно са били изоставени преди милиони години - оттук и тяхното мърляво, разрушено състояние. 

Като доказателство Уоринг публикува снимки на Бену, които наскоро бяха заснети от сондата на НАСА OSIRIS-REx, като огражда в червено подозрителните обекти. 

Всъщност тези "черни или сребърни обекти", които са заинтригували Уоринг, изглеждат като съвсем обикновени скали. Уоринг твърди обаче, че има още 30 снимки, които дават повече доказателства за наличието на извънземни обекти на Бену. 

NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin

Малко е вероятно НАСА да разкрие доказателство за древна извънземна раса по време на мисията си  OSIRIS-REx, но астрономите се надяват, че тя ще ни разкаже нещо за миналото на Слънчевата система и как водата и други органични вещества са пристигнали тук на Земята, давайки възможност да се развие живот.

Инфрачервените наблюдения вече разкриха прилики между състава на Бену и различни метеорити, които в един или друг момент са  паднали на нашата планета. (Съществува вероятност и самият Бену да се сблъска с Земята, но тя е много малка)

"Учените се интересуват от състава на Бену, защото подобни обекти може да са донесли на Земята с вода и органични материали", се казва в изявление на Виктория Хамилтън (Victoria Hamilton), сътрудник на мисията от Югозападния изследователски институт .

Но дори да не успеете да забележите следи от извънземен живот, може да се насладите на тези наистина зрелищни изображения на Бену - да благодарим на НАСА за удоволствието.

NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin

NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !