Нова програма за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата ще подпишат България и Гърция

НАУКА OFFNews Последна промяна на 28 юли 2016 в 17:00 1956 0

Министерският съвет одобри проект на Програма за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата между правителствата на България и Гърция за периода 2016-2018 г.

Подписването на новата тригодишна Програма ще създаде добра основа за по-нататъшното развитие и задълбочаване на традиционно добрите връзки между двете страни и техните граждани.

Програмата предвижда възможности за реализиране на конкретни инициативи, като обмен на учени и специалисти в областта на висшето образование, сътрудничество в областта на обективното представяне на историята, географията и културата на другата страна в учебниците за началните и средните училища в съответствие с духа и целите на ЮНЕСКО и Съвета на Европа.

Ще даде възможности за разширяване на преките контакти между висшите училища и научните организации от двете страни, обмен на информация и професионалното сътрудничество между националните информационни агенции и радио- и телевизионни организации.

Също така програмата предвижда размяна на покани за участие в международни прояви – фестивали, конгреси, симпозиуми и други културни, образователни и спортни събития, организирани на територията на двете страни. Заложено е и предоставяне на стипендии за редовно обучение, следдипломна квалификация и езикови курсове в България и Гърция.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !