Нова технология ще може да възстанови зъбите в устата ви (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 27 август 2015 в 10:40 27646 0

Кредит gawker.com

Разработена е нова стоматологична технология, с помощта на която върху зъбите, директно в устата на пациента, с помощта на електрически импулси ще се възстановява емайла и така ще ни се спестят интервенции с машинки и други "страховити" преживявания в зъболекарския кабинет. 

В момента тази разработка се тества от специалисти на британския университет Кингс Колидж, съобщи Ройтерс.

"Проблемът е, че пломбите не траят вечно. Веднъж започнали този процес (стоматологичното лечение), се пригответе за постоянен ремонт и подмяна до края на живота - и на вашия, и на зъбите ви"- обяснява старши университетският преподавател Ребека Моузес (Rebecca Moazzez). С помощта на технологията на компанията Reminova учените се надяват да преодолеят тази безнадеждност.

Технологията се основава на естествения процес на реминерализация на зъбите. Регенерацията на емайла се осъществява непрекъснато, но в малки количества. Учените са намерили начин да ускорят процеса, добавяйки калций и фосфати към емайла чрез слаби електрически импулси. В резултат на това, например, може да се запълни кариес в зъба с емайл. При това времето, което ще отнеме този процес, не е повече от поставянето на обикновена пломба.

Разработчиците отбелязват, че технологията е напълно безболезнена - "без инжекции и дълбаене".

Reminova сега търси инвеститори за провеждане на клинични изпитвания на технологията и създаване на първите прототипи на устройствата за стоматологичните кабинети.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !