Нови обекти на ЦЕРН са достъпни с Google Street View

Наука OFFNews Последна промяна на 19 юни 2015 в 07:42 3393 0

Кредит Google Street View

Вече всеки би могъл да разходи виртуално из интересните места на ЦЕРН директно от Google Maps чрез Google Street View. 

Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) съобщава на страницата си, че съвместно с Google стартира нова онлайн обиколка на лабораториите си.

"Google Maps Street View позволява на всеки, навсякъде по света, да надникне в лабораториите на ЦЕРН, контролни центрове, неговите многобройни подземни тунели и жилищни авангардни експерименти", заяви Паскал Милит (Pascale Milite), представител на Google.

Новата виртуална обиколка започва от кампуса на ЦЕРН Мерен на френско-швейцарската граница в близост до Женева.

Google Street View дава възможност да се движите по градските улици, носещи имена на известни физици, да видите различни точки по 27-километровия Голям адронен колайдер (LHC), да надникнете в помещенията на експериментите и контролния център и центъра за данни на ЦЕРН.

Посетителите могат да разгледат и протонния суперсинхротрон, ускоряващ частиците преди да влязат в Големия адронен колайдер.

ЦЕРН и Google си сътрудничат от 2010 г, а през 2013 се появяват в първите снимки на LHC и неговите четири основни детектори: ALICE, ATLAS, CMS и LHCb. Специално за CERN се създаде страница в Google Street View.

Големия адронен колайдер е разположен на границата на Франция и Швейцария и е най-големият ускорител на частици в света.

Започнете разходката си от тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !