Обезсоляване на Черно море, акупунктура за овце и други чудеса на руското патентно бюро

Наука ОFFNews Последна промяна на 02 януари 2017 в 11:15 11362 0

Кредит Flickr/Dani Mettler/Alexandru

Представяме ви няколко невероятни изобретения, регистрирани от руската Федерална служба за интелектуална собственост и едно, плод на мисълта на група британски учени.

Обезсоляване на Черно море

Черно море е богато на сероводород. Това е известно. На дълбочина по-голяма от 150-200 м няма живот. В Черно море има места с 2210 м дълбочина. Николай Староверов от Москва измисли как да се справим с подводния сероводород. Голяма тръба се потапя в дълбоките води на морето в установка-опреснител. Преди опресняване водата се разбърква с малки струйки и сероводородът от нея ще се изпари. Ние го изгаряме и получаваме полезната за индустрията сярна киселина. В същото време топлината от горенето ще отоплява жилища. А в очистените от сероводорода води на Черно море ще се увеличи количеството на рибата. Като цяло, много ползи. 

Авторът на патента № 2570443 смята, че КПД на това съоръжение ще бъде повече от 100%. Това със сигурност е странно. 

Акупунктура за овце

Снимка: © РОСПАТЕНТ 

Учени от Държавния аграрен университет в Орел са предложили начин за търсене на биологично активните точки върху кожата на овца. Същите тези, в които се бодат игли при акупунктурата. Понякога техни точки се натискат с пръсти. Накратко - алтернативна медицина.

В патент № 2570325 изобретателите честно си пишат, че за хора, едър рогат добитък, свине, кучета, всичко вече е патентовано от други. А овцете са останали незаети. Ето, че и те са патентовани.

Как се търсят активните точки в овце? Като се използва електрически прибор. В документацията е изчислено, какво трябва да е съпротивлението на правилното място.

Мухи и витамини 

Снимка: © Flickr/Meghana Kulkarni

Лекарите в древността са лекували хората с ларви на мухи. Говори се, че те, попаднали в рани изяждат мъртвата тъкан и дезинфекцират живата. Изобретателят Артьом Морозов от Твер предлага да се поставят в раната стерилни личинки на мухи и едновременно да се инжектират витамини и да се облъчва раната с ниско енергиен лазер.

В документите за патент № 2571062 не е написало дали Морозов има медицинско образование. Като цяло е рисковано, разбира се.

Подкожно въвеждане на коноп

Снимка: © Flickr / Adria vidal

Във Воронежкия медицински университет са изобретили метод за лечение на канабиоидната зависимост. Която лекуват така. Шест пъти на 5-дневни интервали под кожата на пациента се инжектира алерген от прашец на канабис. И до края на месеца В края на месеца у него се изработва устойчива алергия към това вредно растение. Или така поне е написано в документите на изобретението.

След като пациентът стане алергичен към канабиса, го лекуват от симптомите на алергията - пристъпи на задух, силна хрема, анафилактически реакции. Както е записано в документацията на този патент № 2574885, "изобретението предоставя стабилна ремисия на наркотическа зависимост у канабиоидни наркомани". 

Вибратор за цигари


Ако в една обикновена цигара близо до филтъра се вмъкне една такава мъничка перка, тя ще създаде вибрации и наслада на пушача. Това не е руски патент, а разработка на British American Tobacco (патент № 2590990). Изобретението има цели девет съавтори и всичките са от Великобритания. Британски учени.

В описанието на цигарата се казва, че това е "подаващ газов поток в устата на потребителя продукт". Предлага се да се включи в него "резонансен възел за оказване на тактилно въздействие на потребителя". 

Изобретението е предназначено за цигари (и за електронни също), пури, лули, всевъзможни инхалатори.

Може и още една перка да се монтира там, където се държи цигарата с пръсти. Британците предлагат да се добави топче с "ексцентрично разпределение на масата" - за подобряване на усещанията. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !