Онлайн състезание “VIVA Математика с компютър” за ученици

Наука ОFFNews Последна промяна на 22 април 2016 в 10:25 4996 0

На 24 април, неделя, ще се проведе четвъртото издание на популярното онлайн състезанието "VIVA математика с компютър" за ученици от 3-ти до 12-ти клас. То се провежда по Интернет, като всеки участник сам избира мястото и начина за влизане в мрежата.

За да участват в състезанието, учениците трябва да имат регистриран профил във VIVA Cognita. Всеки участник има право да участва само с един потребителски профил. 

В един и същ ден и час всеки, предварително регистрирал се участник в състезанието, получава достъп за 60 минути до Работен лист, който съдържа 10 задачи за съответния клас. При решаването на задачите всеки участник може да ползва помощни средства и източници на информация (компютър, интернет, софтуерни системи като GeoGebra, книги, и т.н.) – както е в реална ситуация при решаване на конкретен проблем от ежедневието. Голяма част от задачите са придружени от файл, който може да улесни изследването и решаването на поставената задача.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени на 5 групи - от 3. до 12. клас.
I група - ученици от 3. и 4. клас
II група - ученици от 5. и 6. клас
III група - ученици от 7. и 8. клас
IV група - ученици от 9. и 10. клас
V група - ученици от 11. и 12 клас.

Състезанието ще се проведе на 24 април 2016 г. , неделя, на два етапа:

Първи етап: от 10:00 до 12:00 часа ще бъдат активни работните листове за III., IV. и V. група. Състезателите от тези групи могат да започнат работа най-късно до 11:00 часа. След този час няма да се допускат нови участници, а започналите ще могат да довършат работата си в рамките на регламентираните 60 минути.

Втори етап: от 12:00 до 14:00 часа ще бъдат активни работните листове за I. и II. група. Състезателите от тези групи могат да започнат работа най-късно до 13:00 часа. След този час няма да се допускат нови участници, а започналите ще могат да довършат работата си в рамките на регламентираните 60 минути.

Състезателите с най-висок резултат във всяка от състезателните групи получават награди - ваучери за книжарница Хеликон:

  • класираният на Първо място: ваучер на стойност 100 лв.
  • класираният на Второ място: ваучер на стойност 50 лв.
  • класираният на Трето място: ваучер на стойност 30 лв.

Класирането и отговорите ще бъдат публикувани във VIVA Cognita. С победителите ще бъде установен контакт чрез електронна поща или други, посочени при регистрацията канали, за уточняване на начина на доставка на наградата.

Подробна информация за състезанието, както и правилата за участие, можете да прочетете на http://vivacognita.org/viva-matematika.

VIVA Cognita е съвместен проект на Института по математика и информатика при БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !