Осъдиха човек на 6 месеца затвор за убийството на рядък вид пеперуда

Наука ОFFNews Последна промяна на 08 април 2017 в 11:25 4563 0

Кредит Wikimedia Commons

Британски ентомолог бе осъден за улавянето на една от най-редките пеперуди в страната, съобщи The Guardian.

57-годишният любител на насекомите Филип Кълън (Phillip Cullen) незаконно е ловил пеперуди от вида Phengaris Arion. Той е бил забелязан от природозащитници да преследва пеперуди в два природни резервата в западната част на Англия.

Полицията претърси къщата му и установява, Кълън има много мъртви насекоми, включително две от вида Phengaris Arion. Съдът признава Кълън за виновен за улавянето и убиването на застрашени пеперуди. Престъплението му е определено като умишлено и планирано.

Кълън е осъден на 6 месеца условно, както и 250 часа обществено полезен труд в продължение на две години. Овен това има петгодишната си забрана да бъде в три природни резервати, където се намира Phengaris Arion. Пеперудите уловени от него ще бъдат конфискувани и предадени на музея.

Phengaris Arion се счита за най-рядката пеперуда във Великобритания. През 1979 г., е напълно изчезнала в страната, а през 1980 г. са внесени пеперуди от Швеция. Смята се, че на черния пазар Phengaris Arion може да се купи за 300 британски лири (около $ 370).

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !