Остават 15 дни за кандидатстване за стипендиите „За жените в науката“

Наука ОFFNews Последна промяна на 15 март 2017 в 15:00 2191 0

Центърът за обучение на БАН и Кариерният център към ЦО-БАН кани жени докторанти и млади учени от цяла България да участват в стипендиантската програма за 2016 – 2017 г. „За жените в науката“.

Финансовата награда възлиза на 5000 евро и се предоставя от фондация L’Oréal с подкрепата на ЮНЕСКО и Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Срокът за подаване на документите е 31 март 2017 г.

В края на конкурса три дами ще получат възможността да осъществят интересните си научни идеи с финансовата помощ на стипендии от по 5000 евро, осигурени от Националната програма „За жените в науката“.

Седмото издание на програмата отново предизвиква българките да демонстрират своя научен талант и да кандидатстват с авторски научен проект за стипендиите. 

Важните условия са да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен и да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки. Целта на програмата е чрез стипендиите да се подпомогне изследователската работа на младите жени учени в България и да ги поощри да продължат своята научна кариера.

Подробна информация за конкурса им на официалния му сайт zajenitevnaukata.bg

Кандидатките могат да изпращат своите заявления и документи на [email protected] или по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България.

Лауреатките на програмата ще бъдат обявени на официална церемония през 2017 г., на която ще получат стипендиите си по 5000 евро, предназначени да подпомогнат тяхната изследователска работа в България.

За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc. на 02/818 70 10, [email protected].

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !